dijous, 26 d’octubre del 2017

26 d'octubre: ¡felicitats als futbolistes i als lectors!



     ¡Bon dia, taverners! ¿Algun futbolista per ací? ¿Algun lector? Si és així, ¡esteu de celebració!
       En un dia com hui, un 26 d’octubre del 1863, es crea la Football Association (o FA) a Anglaterra, el primer organisme de futbol de la història. Hui dia encara es manté en peu i forma part de la UEFA i la FIFA. És gràcies a aquesta organització que va començar a regular-se l’esport amb més adeptes i aficionats del món. Les regles que aleshores va marcar aquesta institució continuen essent la base de les actuals; entre elles destaca, per exemple, que quan es marca un gol, l’equip a que se li ha fet haurà de ser el que traurà seguidament; que el baló no pot passar-se amb les mans o que estan prohibides les patades o les travetes.
       I els lectors, ¿què commemorem? L’aparició de l’e-book, anomenat en la nostra llengua com llibre electrònic o digital. Això va ocórrer un 26 d’octubre del 2009, però compte, que els llibres digitals ja existien, i podien llegir-se, per exemple, als ordinadors. Tot i això, hem de celebrar l’aniversari d’eixe aparell que ens estalvia a molts dur tant de pes a la motxilla o suportar vertaderes baluernes al llit o al sofà.
        ¡Felicitats als afortunats!

*          *          *


     ¡Buenos días, taverners! ¿Algún futbolista por aquí? ¿Algún lector? Si es así, ¡estáis de celebración!
      En un día como hoy, un 26 de octubre de 1863, se crea la Football Association (o FA) en Inglaterra, el primer organismo de fútbol de la historia. Hoy en día todavía se mantiene en pie y forma parte de la UEFA y la FIFA. Es gracias a esta organización que empezó a regularse el deporte con más adeptos y forofos del mundo. Las reglas que entonces marcó esta institución continúan siendo la base de las actuales; entre ellas destaca, por ejemplo, que cuando se marca un gol, el equipo al que se le ha hecho deberá ser quien lo sacará seguidamente; que el balón no ha de pasarse con los manos o que están prohibidas las patadas o las zancadillas.
      Y los lectores, ¿que conmemoramos? La aparición del e-book, llamado en nuestra lengua como libro electrónico o digital. Esto ocurrió un 26 de octubre del 2009, pero cuidado, que los libros digitales ya existían, y podían leerse, por ejemplo, en los ordenadores. Aún así, tenemos que celebrar el aniversario de ese aparato que nos ahorra a muchos llevar tanto peso en la mochila o soportar verdaderos mamotretos en la cama o en el sofá.

      ¡Felicidades a los afortunados!

1 comentari: