dilluns, 15 de maig del 2017

IMM de maig-juny

Estimats freqüentadors de la taverna, un dels nous tipus d’entrades que trobarem al bloc és el d’IMM (in my mailbox, “a la meua bústia”). Amb aquesta etiqueta, es tracta de comentar-vos quins llibres m’he proposat llegir els pròxims dies. Per una banda, pot ocórrer –com serà aquest mes– que alguna d’aquestes lectures previstes ja les haja llegit fa un temps; per l’altra, com sol ser més habitual, els llibres seran (completament) desconeguts, pel que sols vos podré contar com he arribat a triar-los com a “pendents-imminents” –com he decidit que els etiquetaré a la meua parla d’ara endavant– i què és el que m’ha atret per a elegir-los.
¡Ahí va la primera remesa!


El hijo del sueño, de Valerio Massimo Manfredi: primera part de la trilogia Aléxandros, que tracta els primers anys de la vida d’Alexandre Magne. De moment podria dir que únicament l’he fullejat, però realment porte llegits quatre capítols i l’autor no m’ha defraudat; al contrari: com és normal amb Manfredi, professor d’arqueologia i col·laborador de copioses revistes, entre altres coses, les pàgines d’El hijo del sueño estan enfonsades en una vívida i rica lectura, amb descripcions encertades, diàlegs il·lustradors i detalls històrics meravellosos. ¡Ah!, i que no se m’oblide: és un dels millors llibres que he agarrat per a aprendre vocabulari; ¡en té un fum que no coneixia, i sempre sense destrossar ni desconnectar-me d’aquesta aventura!


The Neverending story (“La historia interminable”), de Michael Ende: personalment –i no sóc l’únic– incloc aquesta novel·la fantàstica dins del ventall de clàssics de la literatura universal. Tot i que la vaig començar a llegir de menut –i solament començar-la, res més–, no recorde quasi la seua trama “total” o “conjunta”, com vulga dir-se, però guarde molt bons moments i paisatges imaginaris, així com els personatges tan ben estructurats i manifestats. La història interminable transcorre a Fantasia, un altre món diferent del nostre, i són famosos els seus protagonistes, com ara el xicotet i peculiar Bastian i el valerós Atreyu, sense deixar de costat –¡ni pensar-ho!– Falkor, aquell entranyable dragó de la sort que, per qüestions filmogràfiques, molts han acabant confonent amb un gos volador...


Una obra de les germanes Lucía i Rita Navarro: tot i no estar publicada encara, la novel·la d’aquestes germanes em serà lliurada, per cortesia seua, per tal de gaudir-la novament; dic novament perquè ja la vaig tenir al meu escriptori una vegada, però sols vaig disposar d’ella un temps en què estava molt afaenat i a més per a fer-li una primera lectura ràpida, cosa que em va doler aleshores per no ser capaç de delectar-la com es mereixia. El llibre conta la història d’un grup de xiquets habitants d’uns xicotets poblets on la lien parda; se’ls veu créixer, assaborir la vida i també patir-la. De lectura amena i entretinguda, el que més em va agradar foren les anècdotes que s’entrecreuen en la quotidianitat dels seus dies. Sens dubte, una novel·la per a notar-la a flor de pell i endinsar-se en el que de segur ens farà rememorar la nostra infantesa i les experiències de pel·lícula que passen a qualssevol humils localitats.


**********


Estimados frecuentadores de la taberna, uno de los nuevos tipos de entradas que encontraremos en el blog es el de IMM (in my mailbox, "en mi buzón"). Con esta etiqueta, se trata de comentaros qué libros me he propuesto leer en los próximos días. Por un lado, puede ocurrir -como será este mes- que alguna de estas lecturas previstas ya las haya leído hace un tiempo; por el otro, como suele ser habitual, los libros serán (completamente) desconocidos, por lo que sólo os podré contar cómo he llegado a elegirlos como “pendientes-inminentes” –como he decidido que los etiquetaré en mi habla de ahora adelante– y qué es lo que me ha atraído para elegirlos.
¡Ahí va la primera remesa!


El hijo del sueño, de Valerio Massimo Manfredi: primera parte de la trilogía Aléxandros, que trata los primeros años de la vida de Alejandro Magno. De momento podría decir que únicamente lo he hojeado, pero realmente llevo leídos cuatro capítulos y el autor no me ha defraudado; al contrario: como es normal con Manfredi, profesor de arqueología y colaborador de copiosas revistas, entre otras cosas, las páginas de El hijo del sueño están hundidas en una vívida y rica lectura, con descripciones acertadas, diálogos ilustradores y detalles históricos maravillosos. ¡Ah!, y que no se me olvide: es uno de los mejores libros que he tomado para aprender vocabulario; ¡tiene un montón que no conocía, y siempre sin destrozar ni desconectarme de esta aventura!



The Neverending story ( "La historia interminable"), de Michael Ende: personalmente -y no soy el único- incluyo esta novela fantástica dentro del abanico de clásicos de la literatura universal. Aunque la comencé a leer de pequeño –y solamente comenzarla, nada más–, no recuerdo casi su trama "total" o "conjunta", como quiera decirse, pero guardo muy buenos momentos y paisajes imaginarios, así como los personajes tan bien estructurados y manifiestos. La historia interminable transcurre en Fantasía, otro mundo distinto del nuestro, y son famosos sus protagonistas, como el pequeño y peculiar Bastian y el valeroso Atreyu, sin dejar de lado –¡ni pensarlo!– a Falkor, aquel entrañable dragón de la suerte que, por cuestiones filmográficas, muchos han terminando confundiendo con un perro volador...



Una obra de las hermanas Lucía y Rita Navarro: aunque no publicada aún, la novela de estas hermanas me será entregada, por cortesía suya, con el fin de disfrutarla nuevamente; digo nuevamente porque ya la tuve en mi escritorio una vez, pero sólo dispuse de ella un tiempo en que estaba muy ajetreado y además para hacerle una primera lectura rápida, lo que me dolió entonces por no ser capaz de disfrutarla como se merecía. El libro cuenta la historia de un grupo de niños habitantes de unos pequeños pueblos donde la lían parda; se les ve crecer, saborear la vida y también padecerla. De lectura amena y entretenida, lo que más me gustó fueron las anécdotas que se entrecruzan en la cotidianidad de sus días. Sin duda, una novela para sentirla a flor de piel y adentrarse en lo que seguro nos hará rememorar nuestra infancia y las experiencias de película que pasan a cualesquiera humildes localidades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada